Česká a moravská vína
Vinařství v České republice má dlouhou a bohatou tradici. Největší vinařské oblasti se nacházejí na jižní Moravě, ale vinice lze nalézt i v Čechách.
Hlavními pěstovanými odrůdami jsou Rulandské modré, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Frankovka a Sauvignon Blanc. Díky různým klimatickým podmínkám a půdě vznikají vína s různými charakteristickými chutěmi a aromaty.
Nejprodávanější
Víno se svěží kyselinkou, které je zároveň výrazně ovocné s příjemným zbytkovým cukrem. K tomuto vínu se perfektně hodí kozí sýry. Už máte chuť? My ano.
Barva lipového květu. Příjemná muškátová vůně. V chuti suché, krásně minerální, příjemně ovocné s převládajícím chutí žlutého melounu a citrusů. Svěží víno, jehož chuť je plná a...
Francesca! To je letní sexy záležitost, která se stane vítaným společníkem nejenom během horkých letních dnů a večerů. Výrazné ovocné aroma drobného ovoce s pikantní...
Klasický nekomplikovaný Neuburg s výraznými broskvovými tóny. Energický a příjemně vyvážený Neuburg, který svádí k dalšímu napití.
Tento šťavnatý, ovocný Veltlín vás přímo vybízí k dalšímu napití. Skvěle doplní např. telecí řízek, ale ani samotná sklenička neurazí v jakoukoliv denní dobu.