Růžové
Růžové víno, známé také jako rosé, je typ vína, které je z hroznů, které byly lisovány a fermentovány spolu se slupkami po omezenou dobu. Oproti červeným vínům dochází k dřívějšímu oddělení moštu a slupek, což dává růžovým vínům jemnější barvu a lehčí tělo. Díky různým metodám výroby a kombinacím odrůd hroznů může být růžové víno rozmanité a nabízet různorodé chutě a aroma. Víno může být suché nebo sladší, osvěžující a ovocné až po plnější a více tělnaté.
Růžové víno je oblíbenou volbou pro letní období a slavnostní příležitosti, protože nabízí osvěžující charakter a lehčí chuť. Je také skvělým doplňkem ke světlým jídlům, salátům, rybám a mořským plodům.
Nejprodávanější
Příjemné ovocné bazénové roséčko s tóny rybízu, třešní a malin. Doporučujeme především jako aperitiv nebo dlouhodobé popíjení.
Francesca! To je letní sexy záležitost, která se stane vítaným společníkem nejenom během horkých letních dnů a večerů. Výrazné ovocné aroma drobného ovoce s pikantní...
Víno světle růžové barvy, které má velmi intenzivní aroma lesních plodů. Dá se pít jen tak nebo v doprovodu pikantního salátu. Víno je lehké zároveň suché a svěží. Výborné k...
Chuť a vůně zralých malin, jahod, třešní a rybízu to je šťavnaté, ale zároveň suché rosé. Víno, které výborně doplní zeleninové saláty, rybu či grilovanou zeleninu. Chystáte...